Flere uheldige episoder med foreldre i barnefotballen, gjør at NFF nå presiserer at det har kommet et nytt sett med kjøreregler for barne- og ungdomsfotballen. Et av elementene er at foreldrene skal vekk fra teknisk område.

I praksis skal det gjennomføres ved at foreldrene står på motsatt side av banen enn det lagene gjør. I de tilfellene det ikke er mulig, skal man skille fysisk med kjegler slik at de helt tydelig kommer unna innbytterbenken, ungene og trenerne.

Denne saken sto i VG i dag (torsdag)

Alt dette står å lese i reglene for barne- og ungdomsfotball, og oppsummeringen i forhold til Fair Play er som følger for opp til og med 12 år:

Rammene · Huske Fair play-hilsen før og etter kampen · Foreldre, foresatte og publikum finner sin plass på motsatt side av lagleder- og spillersiden · Det må være enighet om å gjøre dommeren god · Husk at god oppførsel også gjelder i tøffe og vanskelige situasjoner Trenerne avslutter Fair play-møtet med «Handshake for peace» Fair play-møtet gir oss en skikkelig fotballfest!

For 13-16 år er det følgende som gjelder:

«Fotballglede, muligheter og utfordringer for alle» Fair play-møte med trenerne og dommer før kamp. Kretsens dommer eller hjemmelagets trener tar initiativ til et Fair play-møte. Kampen/Arrangementet · Fair play-hilsen før og etter kampen. · Foreldre og publikum skal være på motsatt side av lagleder- og spillersiden. · Trenere/lagledere har et ansvar som voksen for å skape en god stemning. · Det må være enighet om å gjøre dommeren god, spesielt etter vanskelige avgjørelser. · Husk at god oppførsel også gjelder i tøffe og vanskelige situasjoner. Trenerne avslutter Fair play-møtet med «Handshake for peace». Fair play-møtet gir oss en skikkelig fotballfest!

Et godt råd til alle dommere, er å sørge for at regelheftet om barne- og ungdomsfotball er med på alle kamper, slik at ikke enkelte trenere sier at «nei, sånn gjør vi det ikke her».