Tore Hansen fra Feda i Agder og Øystein Ytterland fra Valder på Sunnmøre har vært igjennom to kamper i miniturneringen som avgjør hvem som går videre fra EM-kvalifiseringen for U19. Det har gått meget bra for de to nordmennene. (fra venstre på bildet: Øystein Ytterland, Tore Hansen og Omar og Mubariz fra Aserbajdsjan)

– Under tirsdagens kamp mellom Ungarn og Aserbajdsjan var vi veldig godt fornøyd med gjennomføringen og fikk kjempeskryt av tidligere Premier League-dommer Steve Bennett. Det var moro, sier Hansen.

Og mindre moro ble det ikke etter at de to også var i ilden i dag (torsdag) i kampen Bosnia og Herzegovina mot Ukraina. Kampen var som en ren finale å regne, siden begge lagene vant sine kamper i første runden.

– Det ble en meget utfordrende kamp, men vi holder koken og får nok en gang masse skryt. Så vi er veldig fornøyd.

For dommerne er denne typen turneringer lærerike, da man ikke bare er ute for å dømme kamp.

– Miniturneringer er som regel enormt lærerike ettersom vi får vist oss frem, får nøye analysere egne og andres kamper, og ikke minst får ta lærdom av store kapasiteter som Steve, blant andre. I tillegg må vi «prestere» utenfor banen, både i «klasserommet» og sosialt sammen med de andre. Jeg synes minturneringer er et flott konsept for dommere i utvikling, sier Tore Hansen.

Med dette er Hansen ferdig med innsatsen som hoveddommer for denne gang, men de skal begge delta i dommerteamet i ytterligere ett oppgjør.

– Nå har vi to «fridager» så er vi Ad2 og 4d i Bosnia – Azerbadjan på søndag. Hjem mandag morgen, avlsutter Feda-dommeren.