I midten av september fikk Imran Tariq fra Furuset Fotball i Oslo beskjeden om at han skulle debutere som assistentdommer i OBOS-ligaen. En drøy måned senere har han sin fjerde kamp som assistentdommer på OBOS-nivå.
(Imran er til høyre på bildet. De to andre er Magnus Koløy og Sulman Hussain.)

– Jeg ble selvfølgelig veldig glad da jeg fikk kamp i OBOS-ligaen. Dette viser at langt og målrettet innsats gir resultater. Mine tre første kamper var Nest Sotra – Sandnes Ulf. Strømmen – Sandnes Ulf og Fredrikstad – Hødd, og alle gikk bra, forteller Tariq til dommere.no.

Til første kampen var det til overmål dommersjef Terje Hauge selv som var veileder.

– Terje har stor faglig tyngde gjennom sine år som internasjonal dommer. Men, jeg tenkte aldri på veileder verken før eller under kampen. Da gjelder det kun å ha fokus på arbeidsoppgaver.

God innsats gjør at Imran Tariq denne søndagen er AD i kampen mellom Bærum og Jerv, mens nye, spennende oppgaver står for tur.

– Neste helg skal jeg være AD i semifinalen i NM for U19 mellom Strømsgodset og Viking.

Nå blir jobben videre å sørge for å etablere seg på nivået. Tariq har klare tanker på hva som skal til.

– Være godt fysisk og mental forberedt til hver eneste kamp. Deretter gjelder det selvfølgelig å ta mest mulig riktige beslutninger underveis i kampen. Det pleier som regel å gå bra.

Han benytter anledningen til å rette en takk til alle som har hjulpet ham på veien så langt.

– Jeg er glad for all støtte og veiledning jeg har fått opp gjennom årene. Det har vært viktig for min utvikling, avslutter oslodommeren Imran Tariq.