Nå kommer et nytt kort på banen i svensk barne- og ungdomsfotball. I tillegg til det gule og det røde kortet, kan spillerne denne sesongen også få grønt kort.

Det grønne kortet er ment som dommeren måte å si «bra» til en spiller, og skiller seg derfor vesentlig ut fra det gule og røde.

– Dette er en veldig spennende ide. Mange forbinder dommer med bestrafning, sier VM-dommer Jonas Eriksson (bildet) til Aftonbladet.

På banen er det kun når det gis fordel at dommeren ikke bestraffer med sin inngripen. Med et grønt kort, vil dommeren ha en mulighet til å rose spillere for positiv oppførsel.

Kortet er en del av en større kampanje Svenska Fotbollförbundet lanserer for å øke forståelsen for dommernes situasjon. I første omgang skal det hele prøves ut i en ungdomsturnering i Södertälje til sommeren. Eriksson er imidlertid ikke avvisende til å kunne dele ut grønt kort i seniorkamper i framtiden.

– Ja, absolutt. Hvorfor ikke? Det er en god sak. Men, jeg forsøker i dag åg prate og kommunisere med spillerne sånn at de vet det når de gjør noe riktig, sier Eriksson til Aftonbladet.