Det er ikke bare videodømming «International Football Associatio Board», forkortet til IFAB, skal se på denne helgen. De skal også vurdere om man skal få lov å bruke en fjerde innbytter ved ekstraomganger og om man skal gjøre slutt på den omdiskuterte trippebestrafningen i «straffe, utvisning og karante».

Det skal være vilje i IFAB om å endre reglene om spillerbytte ved å tillate et ekstra bytte ved ekstraomganger, og det skal også være vilje til å åpne opp for flyvende bytter i breddefotballen.

Når det gjelder trippelbestrafning er det imidlertid mer uvisst. Saken har vært oppe til diskusjon i flere år, men FIFA har uttalt at de tror det vil føre til en økning i kyniske frispark.

IFAB består av de fire britiske fotballforbundene samt fire forbund fra andre land, og det må være 75 prosent majoritet i avstemmingene for at det skal bli endringer.

Dersom endringene blir innført, vil de etter vanlig prossedyre trolig først gjelde fra 2016 i Norge, mens de vil bli innført over sommeren der hvor sesongen spilles gjennom vinteren.