Eliteseriedommer og dommerkomsulent Marius Lien har en oppfordring han håper flest mulig kan være med på å dele videre. Les og del, slik at hele fotballfamilien kan stå sammen!

Fot0: Bjørn Christian Roksvåg

Ta vare på dommerne våre!

Den siste tiden har det vært fokus i media på unge dommere som har sluttet å dømme fordi de har opplevd trusler, hat og stygge rop fra tribunen. Vi som dømmer i toppfotballen tåler å få kritikk, vi står i det.

MEN, husk at når det ropes, skrikes trusler og når hatmeldinger blir slengt mot dommerne på stadion, så er det også barn og unge tilstede. De lytter og hører hva som blir sagt.

Når de voksne synger og skriker mot dommeren så tenker barn og unge at dette kan de også gjøre. Dette er ikke de unges skyld, de hører og lærer av voksne.

Dommerne er også mennesker. Dommerne gjør feil på lik linje med alle andre aktører på banen. Men, fortjener dommeren virkelig å bli hetset?

Det trengs en holdningsendring og den starter først og fremst med de voksne. Det er noen sin sønn eller datter som løper utpå der. Hvordan hadde du hatt det hvis din sønn eller datter ble hetset og ropt på hver eneste kamp? Hvordan skal vi rekruttere nye dommere hvis dette bare blir verre og verre?

Husk at uten dommer blir det ingen kamp!!

Kjære fotballfamilie! Jeg ber deg om å tenke over hva du sier og ytrer mot dommeren neste gang du er på kamp. Uansett om det er i Eliteserien eller på Jenter 10 kamp. Dommerne er en like stor del av fotballfamilien som alle andre.

Dommeren er ikke feilfri.
Dommeren er noens sønn eller datter.
Dommeren har en famile som bryr seg om han eller henne.

La oss stå sammen mot dette nå! La oss gjøre en holdningsendring. Hold sinne og aggresjon inni deg når dommeren gjør feil og heller gi litt skryt når han/hun fortjener det. Det skaper motivasjon, det gir trygghet og det gir bedre dommere!

Marius Lien