Det er ikke alle forunt å dømme landskamp mellom Tyskland og England. For Ola Hobber Nilsen og Øystein Ytterland var det en realitet i går.

De to nordmennene har vært i Kroatia for å dømme i Croatia Cup, en turnering som spilles for at det kroatiske forbundet skal kunne stå best mulig forberedt til sluttspillet i EM U17 i mai neste år. For dommerne betyr denne typen turneringer at man får kamper på høyeste nivå innen aldersbestemte landslag.

– Vi forberedte oss på kamper med høyt tempo og tekniske spillere. Det er alltid spesielt når lag som Tyskland og England møtes, sier Hobber Nilsen til dommere.no.

Allerede i forrige uke var Hobber Nilsen og Ytterland i aksjon i en kamp mellom England og Hellas i miniturneringen. I gårdagens kamp var det enveiskjøring da England slo tyskerne hele 8-1, og gikk ubeseiret gjennom turneringen.

For dommerne som deltar er det mye å lære i miniturneringene. Det brukes mye ressurser fra UEFAs side på å lage et godt opplegg også for kamplederne.

– Det er alltid lærerikt å dømme med dommere fra andre land og med veiledere med tung internasjonal erfaring. Vi har diskutert og lært mye etter hver eneste kamp. I tiden i mellom kampene så er det treninger og gjennomgang av videoklipp fra kampene, men det har også vært sightseeing og annen moro. Hele uken har vært bra og vi har knyttet kontakt med dommere fra andre land, avslutter Hobber Nilsen.