Det skjedde langt mer enn i en normal fotballkamp da Portland og Seattle, som begge spiller i Major League Soccer, møttes i fjerde runde i den cupen. De siste minuttene av kampen hadde Seattle kun sju spillere på banen etter tre røde kort og en skade. Clint Dempsey pådro seg det siste røde (se bildet) da han protesterte på seg et gult kort, og responderte med å ta dommerens kampkort og rive det i filler.

Video av hendelsen (gå fram til kampen klokken viser 111 minutter) viser at Dempsey først tar kampkortet fra dommer Daniel Radford og kaster det på bakken, før han plukker det opp og river det i biter.

Kampens første røde kort kom i det 69. minutt av ordinær spilletid, da Seattles kaptein Brad Evans pådro seg sitt andre gule kort. På det tidspunktet ledet Portland kampen, men Seattle klarte med ti mann å utligne drøye ti minutter før full tid.

På tidspunktet hvor de får sin andre spiller utvist (Michael Azira for en stempling) hadde Seattle i tillegg mistet en mann på grunn av skade. Siden alle byttene var brukt opp, måtte de derfor avslutte med sju mann.

Dommerteamet måtte ha politieskorte av banen etter kampen.

Vi tar også med litt regelkunnskap i det hele. For hva om ytterligere en mann hadde forbrutt seg på Seattle slik at han ble utvist, eller at de fikk ytterligere en skade? Regelboka sier i utgangspunktet kun hvor mange spillere et lag må ha for å starte en kamp, og dette tallet er sju. Men, bak i boka sier fortolkningene dette:

Selv om en kamp ikke kan starte dersom et lag består av færre enn syv spillere, er minimumsantallet for at et lag skal kunne fortsette en kamp overlatt til det enkelte forbunds skjønn. Det er imidlertid The International F.A. Board’s oppfatning at en kamp ikke bør fortsette dersom et av lagene har færre enn syv spillere. 

Det betyr at i en situasjon hvor det ene laget har 11 spillere og det andre kommer ned i 6, så er det liten grunn til å fortsette kampen.