dommerklikkSkaw Cup i Skagen, er en turnering med klasser fra G14 til G19 Elite og med J16 lag. 67 lag fra Norge, Sverige og Danmark deltar og det er dommere fra Norge og Danmark. Cupen har eksistert i 31 år og det har vært norske dommere der nede i veldig mange år.

NFF Nordmøre&Romsdal, NFF Indre Østland og NFF Akershus, samarbeidet under årets Skaw Cup, hvor dommere fra de ulike kretsene ble mikset og fikk god veiledning igjennom hele uka. 

– Samarbeidet med de andre kretsene var veldig bra, og vi fikk til et godt samspill om oppsett og utvikling av dommerne våre på tvers av kretsgrensene sier dommerutvikler i NFF Akershus, Glenn Due-Sørensen.

jenter-skaw

Fornøyde jenter, klare for kamp.

Han er godt fornøyd med den muligheten turneringen gir for de som er ansvarlig for dommerutviklingen på kretsnivå.

– Skaw Cup er en god cup for utvikling av unge dommere, fordi nivået er bra, det er utfordringer i kampene og vi har en arena for å jobbe med dommerne over en uke, som gir intensitet og mulighet for tett oppfølging, sier Due-Sørensen.

32 dommere og ledere fra de tre kretsene var i Skagen i uke 30, og fikk oppleve det nordlige Danmark fra alle sider. Sol, skyfritt og varme i tillegg til vind og kraftig regn. Uka bød på mange gode sportslige opplevelser, noen utfordringer og masse læring for de unge dommerne som deltok.

Stilfullt slik det skal være når man representerer kretsen i viktige kamper.

Stilfullt slik det skal være når man representerer kretsen i viktige kamper.

– For lederne var det gøy å se at dommerne tar til seg læring, de utvikler seg og de sitter igjen med en opplevelse av å bli fulgt tett opp for å kunne jobbe videre som dommere i egen krets. Så skal vi heller ikke glemme det sosiale, når tre kretser samarbeider, blir man kjent med nye mennesker og skaper nye vennskap.

Due-Sørensen ser derfor allerede fram til Skaw Cup 2017.

– Skaw Cup er en god arena for å utvikle dommere, og vi gleder oss allerede til neste år, og håper vi kan bygge videre på det gode samarbeidet de tre kretsene fikk til i år, slik at vi også i 2017 kan reise til Skagen med en solid gruppe med dommere som vi sammen kan utvikle og jobbe med, sier Glenn Due-Sørensen.