Sandefjord har lever protest på annulleringen av et mål under deres bortekamp mot Tromsø søndag. Ut fra forklaringene som har kommet fram så langt, er det lite som tilsier at klagen blir tatt til følge. Dette fordi dommeren ikke hadde satt i gang kampen, og i følge regelverket sånn sett har lov å gjøre om en beslutning. Så lenge dommeren sier man ikke tok hensyn til at hendelsen ble vist på storskjermen på Alfheim, blir det vanskelig å gi omkamp ut fra dagens regelverk.

Dette er hva som står i regel 5 i spillereglene, som omhandler dommeren: DOMMERENS BESLUTNINGER: Dommerens avgjørelser hva angår fakta i forbindelse med kampen, inkludert opplysninger om mål er scoret eller ikke og resultat, er endelige. Dommeren kan kun omgjøre sin beslutning hvis han, etter egen oppfatning, oppdager at han har tatt feil, eller velger å be om råd fra assistentdommere, men kun før han har gjenopptatt spillet, eller avsluttet kampen

Dommerne, Ola Hobber Nilsen og hans team, har allerede levert sin forklaring om saken, og NFF vil nå også be om forklaring fra Tromsø.