Ryktene om at Svein Oddvar Moen lå an til å få en av semifinalekampene i Europa League, viste seg å stemme. Torsdag skal Moen og hans team lede kampen mellom Napoli og Dnipro.

– For oss som dommerteam så er alle oppnevnelser vi får ifra UEFA og FIFA noe vi setter meget høyt. Denne oppnevnelsen føler vi er en bekreftelse på at UEFA anerkjenner den innsatsen vi har gjort gjennom flere år, sier Svein Oddvar Moen til fotball.no.

Det er nødvendigvis trangt om plassen når man går inn i europacupens siste fase. Likevel har nettopp kampen Moens dommerteam skal ut i vært et mål.

– Vi har i vår langsiktige målsetting jobbet for å være aktuelle kandidater inn imot en semifinale, og er selvfølgelig meget godt fornøyd med at UEFA vurderer oss som dommerteam til den siste fasen av årets Europa League, sier han.

For dommeren fra Haugesund er dette en milepæl, og TV2s dommerekspert og tidligere toppdommer, Per Ivar Staberg, mener utnevnelse viser at Moen er i rute for større oppgaver.

– Veldig morsomt med nok en anerkjennelse internasjonalt. Dette er for meg en bekreftelse på at Team Moen er i rute til å være med i EM 2016, sier Staberg til dommere.no.

Staberg vil ikke spekulere i om Moen kan være aktuell også for en finale allerede i år.

– Om han er aktuell til EL-finalen, tror jeg beror på prestasjoner i denne kampen og tidligere prestasjoner internasjonalt i nyere tid. Vanskelig å spå med andre ord.

Svein Oddvar Moen har med seg sine faste assistenter med Kim Thomas Haglund og Frank Andås på sidelinjene og Ken Henry Johansen og Svein Erik Edvartsen på mållinjene. Fjerdedommer er Svein Erik Midthjell.

Den andre semifinalen, mellom Sevilla og Fiorentina ledes av tyske Felix Brych.

Her er oppsettet:

SSC Napoli – FC Dnipro
Stadio San Paolo, Napoli (Italia)
Dommer: Svein Oddvar Moen (NOR)
Assistentdommer 1: Kim Thomas Haglund (NOR)
Assistentdommer 2: Frank Andås (NOR)
Ekstra Assistentdommer 1: Ken Henry Johnsen (NOR)
Ekstra Assistentdommer 2: Svein Erik Edvartsen (NOR)
Fjerdedommer: Sven Erik Midthjell (NOR)
UEFA-dommerobservatør: Juan Fernández Marín (ESP)
UEFA-delegat: Jānis Mežeckis (LVA)

Sevilla FC – ACF Fiorentina

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla (Spania)
Dommer: Felix Brych (GER)
Assistentdommer 1: Mark Borsch (GER)
Assistentdommer 2: Stefan Lupp (GER)
Ekstra Assistentdommer 1: Bastian Dankert (GER)
Ekstra Assistentdommer 2: Marco Fritz (GER)
Fjerdedommer: Marco Achmüller (GER)
UEFA-dommerobservatør: Vítor Melo Pereira (POR)
UEFA-delegat: Barry Bright (ENG)