image

Dommerteamet før kamp. Hobber Nilsen er nummer to og Isaksen nummer tre fra venstre.

Ola Hobber Nilsen (bildet over) kom nylig hjem fra sine første kamper som FIFA-dommer. Med seg hadde han også FIFA-assistentdommer Geir Oskar Isaksen. Det hele som en del av EM-kvalifisering for gutter i klassen U17.

Føler seg priviligert

Dommere fra flere land var samlet i Tyskland til felles program i tillegg til kampene som skulle dømmes.

– Kampene var sammen med dommere fra Tyskland, Luxemburg og Nord-Irland. I løpet av uken hadde vi felles faglig program, treninger og kamper. Vi blir derfor godt kjent med hverandre og vi fikk flere gode innspill fra både dommerkollegaer og veiledere på hvordan vi kan bli bedre dommere, sier Hobber Nilsen til dommere.no.

Siden det ikke var fullt dommerteam fra Norge, ble det noen nye utfordringer for de to norske dommerne.

– All kommunikasjon før, under og etter kampene foregår på engelsk. Det er derfor en klar fordel å beherske dette godt.

Geir Oskar Isaksen føler seg priviligert som får lov til å delta på opplevelsen en slik uke er.

– Det var en kjempefin og lærerik uke. Gode kamper og nye hyggelige bekjentskap. Vi er utrulig privilgert som får være med på slike opplegg. Utrulig god lærdom å ta med seg videre, sier Isaksen.

Dømte Italia – Tyskland

De norske dommerne ledet først kampen Italia – Ukraina 21. mars, for deretter å dømme prestisjeoppgjøret mellom Italia og Tyskland fem dager senere. To internasjonale oppdrag på kort tid, betyr imidlertid ikke at man endrer særlig på rutinene man har.

– Når man har flere kamper er det viktig at man har evnen til å ha fokus på den første kampen og deretter ha evnen til å omstille seg raskt, fysisk og mentalt. Bortsett fra dette er det få forskjeller fra en enkeltkamp. Man bruker like god tid på å snakke om kampen og hvordan vi skal kommunisere med hverandre og fordele arbeidsområder, sier Hobber Nilsen.

Neste oppdrag for dommeren fra Nordstrand IF, er i Tippeligaen mandag, hvor han skal lede oppgjøret mellom Tromsø og Sarpsborg.

Geir Oskar skal til Sandefjord som AD1 i oppgjøret Sandefjord – Bodø/Glimt.