Tom Harald Hagen får skryt av nettstedet The 3rd Team etter sin innsats i første kamp i Europaligaens 16-delsfinale mellom Aalborg og Club Brugge. Nettestedet har observatører som skriver ut rapporter fra alle kampene i Champions League og Europaligae, og Hagen får karrakteren 8,5.

Også de øvrige norske aktørene kommer godt ut av kampen, alle med 8,4 som karakter. Disse var med i teamet: assistentdommere: Dag-Roger Nebben og Jan Erik Engan. Måldommere, eller Additional Assistant Referee: Dag Vidar Hafsås og Ola Hobber Nilsen, Fjerdedommer: Magnus Lundberg.

Hagen scorer på at han gir et tidlig gult kort som setter linjen i kampen, at han er tett oppe i stiuasjonene slik at han kan gripe tidlig inn, og at han administrerer situasjonene på en veldig god måte. Blandt tingene som framheves er idømmingen av et straffespark som er helt korrekt, og hvor Hagen står meget godt plassert til å ta riktig avgjørelse.

På de kjente punktene alle dommere kjenner igjen fra slike rapporter, positive ting og ting og forbedre, er lista grei. Positive ting: Plassering, avgjørelser i viktige situasjoner, linje for bruk av kort, håndtering av spillerne.

På ting å forbedre er det kun oppført en ting som ikke er veldig vesentlig i kampen: Hold øye med tilleggstiden. Det er greit å forelenge tilleggstiden når det trengse, men om det ikke er noen grunn til å fortsette, så vær på vakt.

Du kan lese hele rapporten her

Vi presiserer at rapporten fra The 3rd Team ikke er den offisielle rapporten fra UEFA, men et privat initivativ.