Romas klubbpresident James Pallotta blir straffet hardt for uttalelser han kom med mot dommere Damir Skomina etter semifinalen i Champions League.

UEFA innledet sak mo Poletta etter uttalelesene han kom med da Roma røyk ut av turneringen selv om de vant kampen Skomina dømte. Klubbdirektøren syntes det var latterlig da UEFA åpnet sak, men det spørs om han synes dommen er til å le av.

Karantene begynner ved første kamp Roma skal spille i en UEFA-turnering, noe som tilsier gruppespillet i midten av september. Utestengelsen gjelder de funksjonene Poletta vanligvis ville vært en del av under disse kampene.

Det blir spesifisert at dette spesielt gjelder å oppholde seg i teknisk område, eller kommunisere direkte eller indirekte med spillere eller ledere gjennom kampen. Han kan heller ikke gå inn i garderoben før eller under kampen.

I tillegg til straffen for Poletta må også Roma betale en bot på 19 000 Euro for andre brudd på UEFAs regelverk under kampen. Dette går på bruk av fyrverkeri, for dårlig organisering rundt kampen og at det var trapper som var blokkert under kampen.