Kommende sesong skal videoassistert dømming (VAR) innføres i Premier League. Det tror PL-sjefen Richard Masters kan føre til kontroversielle episoder.

Masters er midlertidig ansatt som styreleder i Premier League. VAR skal innføres i verdens mest populære serie etter at man tidligere har valgt å utsette innføringen for å utvikle systemet bedre.

VAR var derimot tatt i bruk i både FA-cupen og ligacupen forrige sesong. Flere europeiske serier og Champions League bruker nyvinningen.

– Jeg er ikke i tvil om at dette vil skape kontroversielle sitasujonen fordi det handler om viktige avgjørelser, men vi er forberedt på det. Vi har brukt to år på på jobbe fram et effektivt system. Dommerne har trent og testet det ut for å være best mulig forberedt, sier PL-sjefen i et intervju.

Masters er ovebevist om at Premier League har sett på flere muligheter for at VAR skal være effektivt og har tatt lærdom av systemet fra andre steder hvor det har vært tatt i bruk.

– Jeg tror at fansen vil se at klare og åpenbare feil blir rettet opp, sa Masters.

Han håper at det vil være færre stopp i spillet hvor dommeren skal studere TV-bildene enn det har man har sett fra mesterligaen og under kvinnenes fotball-VM i sommer.

– Men de vil ikke at Premier League eller engelsk fotball bli unødvendig forstyrret og at tempoet i spillet endrer seg.

Premier League har hatt mållinjeteknologi som viser om ballen er inne eller ikke, men nå går man ett skritt videre.