Dommeren kom i fokus da Manchester United vant hjemme mot Sunderland lørdag ettermiddag. For Roger East gjorde først helt riktig da han pekte på straffemerket og dro opp det røde kortet da Radamel Falcao ble dratt overende da han så og si bare hadde igjen å sette ballen i mål. Så hva var da problemet? East sendte ut feil spiller.

For mens det var John O’Shea som begikk regelbruddet, var det Wesley Brown som fikk marsjordere. Dette til tross for at O’Shea flere ganger fortalte dommeren at det var han som var mannen som begikk feil. Det ville ikke Roger East høre noe på, og Brown måtte forlate banen.

Enkelte norske medier er lett harselerende om dette, og samtidig skrevet at det kunne være at Brown forsvant ut på grunn av en kommentar til dommeren. Slik som Aftenposten som skriver på sin nettavis «Det er ikke utenkelig at Brown kan ha sagt noe til dommeren som utløste utvisningen, men dersom det er forklaringen er det et mysterium at O’Shea ikke fikk gult kort.»

Det finnes vel ikke et eneste kriterie som tilser gult kort i det som skjer, så her er vel ikke Aftenposten helt på nett – de heller!

Sky Sports skriver, at Roger East har meddelt, at han så at både O’Shea og Wes Brown hadde grep om Falcao, men at han vurderte, at det var Wes Brown, som taklet Falcao ulovlig i skuddøyeblikket.